geenheld webloggedoe van luuk

kut koninginnedag

Apr 30
Damn you, wat een ongelovelijk kutweer vandaag. Niet de hele dag regen, maar wel de hele dag koud. Wat kou betreft ben ik echt een mietje. Het begon vanmorgen al. Ik werd om half 8 al wakker, terwijl mijn bioritme eigenlijk op uitslapen had moeten staan, want ik had tot 03.00 uur doorgelezen in Harry Potter. Once You Pop You Can’t Stop - dat idee. Ik moest naar de WC, iets wat op zich al opmerkelijk is, want vaak slaap ik de hele tijd door zonder wakker te worden. Dus ik strompelde over de veel te koude hal naar de toiletruimte. Niks geen lekkere vloerverwarming, niks geen 2 meter lopen. Trap af, behoefte doen, trap op. Ik plofte weer neer in bed, maar de echte slaap kon ik niet meer vatten.

Om half 10 werd ik weer wakker - nu for real. Naast mij lonkte het 4e deel van Harry Potter, maar, omdat ik deel 3 eerst wil lezen kon ik mezelf bedwingen. Als een mentaal wrak in een stoere pyjamabroek strompelde ik naar beneden. Naar de koffiepot. Ik pakte de krant en... kut... koninginnedag. Helemaal vergeten. Daar ging mijn plan om naar de bieb te gaan en Harry Potter deel 3 te lezen. Ik ontbeet en las ondertussen de krant. Thom de Graaf deed het redelijk bij de lezers van de Twentsche Courant Tubantia. Geweldig. Zooooooooo’n aardige man. Op de radio en TV was ondertussen het koninginnegeweld begonnen. Ik sloot me op in mijn kamer, tikte een stukje over een terras in Zwolle op geenheld en kroop weer in bed. Geen koninginnedag op deze koude dag voor mij.

Dat het koud was merkte ik ook s’middags. Ik keek naar Queen op SBS6 en haalde wat herinneringen op waarvan ik niet eens wist dat ik ze had en ondertussen wilde ik de post even uit de bus gaan halen. Kon wel even zonder jas, dacht ik nog, maar niet dus. Ijskoud was het, alsof ik de Noordpool (in de winter) binnenstapte. A-So-SJAAL. En die SJAAL had ik wel nodig ja. En oja, Kut met hoofdletter K, het was koninginnedag en dus geen post. Lazy postbodes ook. Ik weer naar binnen, koffie zetten, drop erbij en weer naar de bank.

Echt, ik kan me nog vorig jaar herinneren. Toen was het overal lekker weer, maar kon het hele feest niet doorgaan, omdat anders het MKZ-virus werd verspreid. Niet dat dat een ramp zou zijn geweest, want van verschillende oude boertjes had ik al gehoord dat er niks mis is met een aan MKZ lijdende koe. Kon je gewoon eten. Typisch mensengedrag, dat was het. En dit jaar: pokkeweer, teringwind en kutregen. Op naar 5 mei.

koninginnedag

Apr 30
Vandaag is het koninginnedag in Nederland. Voor mij betekend dat een extra vrije dag in de vakantie die ik toch al had. Rendement dus 0. Voor andere mensen betekend dit een zoveelste ophemeling van het koningshuis en het aannemen van aanstellerig gedrag. Mensen, veel plezier, maar laat mij vandaag maar met rust. Mijn koninginnedag is een goed excuus om een lekker pilsje te drinken op het terras in Zwolle. Terras? Regen!

(harry potter status: boek 2, blz. uit - vannacht om 03.00 uur)

'ik kan niet begrijpen wat ik schrijf in me archieve'

Apr 29
"JijKee Gates zegt:
wat dom zeg ik kan niet begrijpen wat ik schrijf in me archieve"


Met toesteming gequote van MSN-conversatie met Joost.

(harry potter status: boek 2, blz. 105)
Default | 

Harry Potter Status Message Service

Apr 29
Ja, inderdaad; U zag het natuurlijk al aan de Harry Potter Status Message Service hieronder: ik ben begonnen in boek twee. Deel één heb ik wat maandjes terug in één adem uitgelezen en ja, het was een leuk boek. Niet echt speciaal ofzo, maar gewoon leuk. Tijdens mijn leesperikelen wordt U natuurlijk weer op de hoogte gehouden van de status.

(harry potter status: boek 2, blz. 105)
Default | 

'WIE ISSEL AAN DE BEURT!'

Apr 28
Ik snap die Chinezen niet. En ik ben blij dat ik in Nederland woon. Vandaag was ik bij de Chinees om wat voedsel op te halen. Chinezen zijn goed in het maken en afleveren van voedsel, daar moet ik ze nageven. Maar verder is het maar een apart volk.

Ik kwam binnen bij de Chinees en meteen werd ik toegeschreeuwd. “WIE ISSEL AAN DE BEURT!” “Ja, ik”, zei ik. Ik bestelde mijn 3 loempia’s en een bak bami. In vaag Chinees werd er naar de kok, die in de ruimte achter stond, geschreeuwd. Waarschijnlijk wat ik wilde hebben, maar voor hetzelfde geldt roepen ze soft-erotische woorden naar elkaar. Je weet het nooit.

10 minuten later, terwijl ik de tijd doodde met een Nieuwe Revu uit het jaar 1997, kwam er een Chinese jongen binnen. Hij zei iets tegen de besteldame iets in het Chinees. Overigens zou dit ook Japans, Koreaans, Vietnamees of een andere Aziatische taal geweest kunnen zijn, want ik hoor het verschil er niet tussen. De besteldame begon opeens te schreeuwen, de jongen schreeuwde terug, de besteldame weer, de jongen, besteldame, afijn; het ging er vrij ruig aan toe. Boos liep de jongen weg en de besteldame zei “Mijn Zoon” tegen de wachtende mensen die net als ik- van het schouwspel zaten te genieten.

Eindelijk was mijn eten klaar. Bij de Chinees duurt eten bestellen altijd ongelofelijk lang. Ik betaalde mijn ‘9 Eulo 20’ en stapte weer in de auto. Niet dat er iets echt speciaals gebeurde, maar het is niet echt mijn cultuur. Ik voel me er niet in thuis.

(harry potter status: boek 2, blz. 52)

'want lopen voor de lol slaat als een slok op een borrel'

Apr 28
We gingen dus naar de Batavierenrace. Voor onze uitzending in week 6 van dit blok moet iedereen een item maken, met z’n tweeën, met als thema ‘studentenleven’. De Batavierenrace is het grootste studentensportevenement ter wereld, dus een ideale gelegenheid voor ons om even langs te gaan.

Ik moest rijden naar Barchem, in de auto van de moeder van een klasgenoot van mij. Een hele ervaring, want het was er één met 4 versnellingen en ipv een diesel, waar ik normaal in rijd, was het een benzine. Veilig kwamen we aan in Barchem. De regen kwam nog niet met bakken uit de hemel en we vonden toen nog dat we behoorlijk geluk hadden met het weer. We brachten de radioapparatuur in gereedheid (we moesten eerst zelf 3 batterijen kopen, omdat de technicus dat niet had gedaan..) en gingen op pad. Overal zag je mensen in sportkledij. Belachelijk natuurlijk, want lopen voor de lol slaat als een slok op een borrel (jahaa, die klopt niet..). We gingen maar eerst een stukje lopen, om een beeld te krijgen. We besloten met een grote groep mensen mee te lopen. Na 10 minuten wandelen in de schitterende natuur/modder van Barchem kwamen we bij de parkeerplaats. We vroegen aan iemand of hij wist waar de start was. “Helemaal aan de andere kant”, zei hij. Lekker dan. We gingen maar eerst wat mensen interviewen, terwijl we naar de startplaats liepen. Daar eenmaal aangekomen begon het ongelofelijk te hagelen en te regenen. We waren net op tijd, want de 5e start zou net gaan beginnen. 5-4-3-2-1-PANG! Het aftellen hadden we op band staan. Cool, daar konden we mooi ons item mee laten beginnen.

We gingen nog maar wat mensen van de organisatie te interviewen, want zij wisten per slot van de rekening de feiten over dit schitterende, unieke en vooral natte loopfestijn. Als een stel natte kranten interviewden we de nog steeds vrolijk kijkende organisatoren. Geweldig. “Is het nog steeds leuk, zo in de regen?” “Jaaaa, het is juist leuker in de regen!” Tuurlijk, zou ik ook zeggen.
De lopers hadden minder lol, want die verzamelden zich bij bossen tegelijk onder carports en andere droge plekken. Een meisje kwam helemaal doorweekt over de finish. “Ben je moe?”, vroegen we sarcastisch. “Ik *hijg* heb 3.5 *hijg* kilometer gelopen *hijg* en *hijg* ben hele*hijg*maal kapot..” Het meisje plofte neer in de plas water. Het leek haar niet te deren. Typisch een student, totaal geen conditie.

We gingen weer naar huis, met het auto’tje. De stuurbekrachtigingloze bak was een aanslag op mijn rug, maar we haalden het. Ik reed door met de trein naar Almelo en daarna meteen met ons eigen wagentje door naar de studio. Er moest ook nog een muziekprogramma worden gemaakt, natuurlijk.
We hebben leuke opnames gemaakt, dat wel, en het item gaat heel cool worden, dat weet ik zeker. Misschien dat ik een keer wat online kan zetten.

Agenda weekend

Apr 26
Agenda dit weekend:

Za:
8.30 - batterijen kopen
9.30 - trein naar Nijverdal
9.45 - auto naar Barchem voor item Batavierenrace
16.00 - eigen radioprogramma
20.30 - douchen op reservedoucheplek


En het gerucht gaat dat ik naar het eindfeest van de Batavierenrace ga, maar das nog niet helemaal zeker..

Zo:
12.00 - radioprogramma overnemen
15.00 - naar huis
15.02 - slapen..


(dit stukje tekst staat er enkel om aan te tonen dat er binnenkort weer sappige, spannende, ontroerende en vooral ontiegelijk leuke verhalen te lezen site. Alleen hier, op geenheld.nl - nl - nl - echo - nl...)

Duitsland Here I Come

Apr 26
Weten jullie dit nog: Vakantiewerk Duitsland. Vandaag kreeg ik een mail terug.

Hallo Luuk,

habe Deine Mail über die terminliche Änderung erhalten.
Der Termin vom 01. Juli bis 08. August steht fest und ist hiermit bestätigt.

Dein Lohn wird XXX Euro pro Woche sein. Hierzu brauchen wir allerdings Deine
Studenten oder OV-jaarkaart.

Solltest Du noch Fragen haben, melde Dich einfach.


Whoo! Duitsland Here I Come!
(of: Deutschland ich komme, eh, sehr schnell..??)
Default | 

Stemmen enzo

Apr 25
Na een lang beraad met mezelf ben ik er eindelijk achter waarop ik ga stemmen op 15 mei. Ik dacht; ik meld het eventjes.

Nieuw!

Apr 25
Nieuwe layout, uit de oude doos..
(ik ga volgens mij wat mensen blij maken hiermee)

'Mijn kamerprobleem'

Apr 25
Uit de reacties: "Hey Mr. Geen Held, niet meer schrijven over writer’s blocks etc. Kijk eens om je heen, is er op die hele school van jou nou niet een leuk meisje? Waar je iets leuks over kunt schrijven, desnoods plaats je alleen een foto. Hoe gaat het trouwens met kamers zoeken, je hebt vast al wat leuke gesprekjes gehad. SCHRIJF OP!"

Nou, daar zeg je me wat eigenlijk. Mijn kamerprobleem. We zoeken dus met z’n tweeën. Ik en een leuk meisje, maar niet leuk op een leuke leuk manier, want dan zou het meteen samenwonen zijn en das toch niet helemaal de bedoeling. Puur voor de huisgenotensfeer dus.

Aan het woord ‘kamerprobleem’ kon U afleiden dat ik inderdaad nog geen kamer heb gevonden. Mooi balen, want ik wil er toch snel wel een keer in Zwolle gaan wonen. Leuke stad enzo, en daarbij gaan ze binnenkort vast en zeker eredivisievoetbal spelen en ik hou wel van ramptoeristje spelen bij relletjes rondom de peperbus (Zwolse trekpleister; is een grote toren die lijkt op een pi-m-l, l-l of p-n-s, maar dat vonden de bejaarden geen leuke naam..)

De advertentie was nog maar net geplaatst in de Zwolse Courant toen ik werd gebeld door een meneer uit een of ander gat uit de buurt. Hij stotterde, maar dat heeft er verder niks mee te maken. Toen hij merkte dat ik toch wel degelijk van het mannelijke geslacht was en dat de advertentie niet was geplaatst door twee dames was hij toch wel een beetje teleurgesteld en had hij ineens niet meer ‘wat je wilde’. Fijn. Poging nummer twee was een makelaar. Het was een vriend van een klasgenoot van ons en die had misschien wel een kamer. Na veel bellen, bellen, bellen en twee keer emailen stuurde hij me eindelijk het verlossende antwoord: “Ik heb een aantal van mijn klanten benaderd maar op dit moment hebben zij heel weinig aanbod.”

Ja, niet dus. Dat is zeg maar het punt waar we nu op zitten. Morgen gaan we naar wat Zwolse makelaars en vandaag kwam ik een oud-klasgenootje tegen van de basisschool (voor I.; het was M.) en die kende ook nog wel wat mensen in Zwolle. Touching, de wereld zoekt voor me.

Hee, CasaSpider, je had gelijk, hier zat een verhaal in! ;-)

Whiskasjuh

Apr 25
En nu Els weer, potdorie:

"Nog nooit heb ik zo zitten klooien als met dit stukje. Dit stukje zal nog heel lang bovenaan deze pagina staan, dus dan moet het wel een leuk stukje worden. Maar het wordt geen leuk stukje. Het strekking van dit stukje zit al weken in mijn hoofd, maar de zinnen willen maar niet komen. Nog één poging dan"

'ik zit niet lekker in m’n schrijfvelletje'

Apr 24
Misschien heeft U het al gemerkt: ik zit niet lekker in m’n schrijfvelletje. Er komt niks uit, niks leuks, niks grappigs, niks boeiends. Dat heeft voornamelijk te maken met mijn persoonlijke leven, dat is namelijk precies hetzelfde. Verder ben ik even heel druk met school. Binnenkort maak ik twee radio-items die ik waarschijnlijk ook op internet gooi. Verder zit ik onder de artikelen en ondertussen zitten we dus lekker in de bouw.

Wanneer ik weer lekker zit, hoort U het als eerste. Tot die tijd: excuses voorn het slechte schrijfwerk. Lees ondertussen de briljante Charlotte of iets dergelijks. En nee, ik ken Charlotte niet via de huidige Veronica Gids. Ik kan trots zeggen dat ik haar al een maandje lees! :-)
Default | 

Rikjuh

Apr 24
Rik Mulder stopt met loggen. Jammer, echt.

"Daarom zet ik er een punt achter. Misschien tijdelijk, misschien voor altijd... hoe dan ook. Er zal binnen niet al te lange tijd vast wel weer iets gaan gebeuren op deze URL, dus hou het af en toe even in de gaten"
Default | 

'Eigenlijk wil ik gewoon lekker douchen..'

Apr 22
Damn, ik heb vandaag echt helemaal niks te melden. Misschien even een verbouwing update? Vooruit dan maar. We leven nu al anderhalve week in de puin van de verbouwing. Ik slaap op de kamer van m’n broer, want mijn eigen kamer wordt behoorlijk ingekort ten behoeve van een grotere badkamer. We krijgen een nieuw ligbad, douchecabine en wc.

Allemaal heel leuk en aardig enzo, maar het duurt zo ellenlang. En ondertussen kan ik dus niet douchen. Nu heb ik wel wat doucheplekken gereserveerd bij wat aardige vriendjes van me, maar toch lekker op je gemakje douchen is het niet. Je bent niet jezelf enzo. En daarbij moet ik ook nog eens enkele meters fietsen of enkele kilometers rijden, voordat ik bij douche ben. Niet echt ideaal dus.

Oja, de update. Ze hebben nu de muur er uit gesloopt en meteen weer een nieuwe muur geplaatst, een meter of twee naar achteren. Ze hebben alle elektriciteit al geplaatst en ook de waterleidingen schijnen goed te liggen. Het stukadoorwerk gaat wat langzamer, maar ook dat komt wel goed. Vandaag hebben de b-vakkers wat tegeltjes aan de muur geplakt. “Mooi warm”, vond mijn moeder. Daarmee bedoelde ze dat ze tevreden is met de keuze van de tegels en dat ze een ‘warme’ uitstraling hebben. Het zal wel.

Nou, woensdag weer douchen en tot die tijd met een emmertje water boven de wasbak in de keuken mijzelf reinigen. This behelpen, back to my roots. Ik voel me een natuurmens, één met de natuur en meer van die onzin. Eigenlijk wil ik gewoon lekker douchen..
Default | 

'Ik maak (gvd) zelf wel uit of ik een walkman op doe of niet'

Apr 21
Whoo! Jeah! Enzo. Lekker weer hé! Volgens het Koninklijk Nederlandsch Meteo Instituut blijft het de hele week boven de 15 degrees en schijnt de hele week de zon! Aah, schitterend.

Ik ben boos op de buschauffeur. Al een paar dagen. Ik heb het proberen te verdringen, maar het lukt me niet. Tijd dus om het van me af te schrijven. Wat wil het geval:

Ik zat lekker in de bus op weg naar huis, keihard K3 op m’n walkman te luisteren. We stonden voor het stoplicht dus ik was vanuit de bus naar in-hun-neus-peuterende-mensen te bekijken die in hun auto zaten. Staat ineens de buschauffeur voor mijn neus. Ik versta er geen hout van, want ik had dus mijn walkman op. De chauffeur maakte drukke gebaren en ik deed mijn dopjes uit. “...uit doen”, hoor ik hem zeggen. “Sorry, wat zei U”, vraag ik verbaast, doch vriendelijk. “OF JIJ DE WALKMAN UIT WIL DOEN?!”, schreeuwt hij haast in mijn gezicht. “Waarom?”, vraag ik verbaast. “Omdat dat niet mag!” toetert hij!

Nou jaa! Terwijl de buschauffeur weer gaat zitten op z’n stoel de bus moest weer rijden stop ik de dopjes weer in mijn oren. Ik maak (gvd) zelf wel uit of ik een walkman op doe of niet. Ik deed het volume wel ietsjes zachter, want ik kan me voorstellen dat niet iedereen van K3-liedjes houdt, maar de walkman blijft aan.

De brutaliteit van de chauffeurs van tegenwoordig, dat was vroeger wel anders. Toen hadden ze nog respect voor de passagiers. Potdorie!

'hart voor de zaak'

Apr 20
..overigens hebben de Planet redacteurs wel hart voor de zaak. Meteen in de bres voor de Planeet, en terecht. Het bericht was namelijk een ANP bericht en dus moeten die het boetekleed dan ook maar aantrekken.

Maar, eh, had Planet dan niet even dat zinnetje aan kunnen passen, voor het te plaatsen? :-p

'aan alle goede dingen komt een einde'

Apr 18
"LOS ANGELES - Aan de Amerikaanse televisieserie 'Ally McBeal' - over de teleurstellingen in de liefde, het bestaan als single en de carrière van een jonge advocate uit Boston - komt op korte termijn een einde."

NEEEEEEE!! NEEEEEEEE!! Gloeiende gloeiende, aan alle goede dingen komt een einde! Wat moet ik dan nu doen op dinsdag om half negen s'avonds?

Oja, ik wil er geen speciaal postje aan wijden, want dat komt zo 'mierenneukerig' over, maar mensen van Planet Internet: 'leefbaarheid' is ook in deze tijd nog steeds geen Nederlands woord..

(is het miereNneuken of mierEneuken?)

Vliegtuig stort neer op flatgebouw in Milaan

Apr 18
Vliegtuig stort neer op flatgebouw in Milaan

(update, 20.22)

De schade valt mee, al klinkt dat wel gek voor een ongeluk. Weer die opluchting dat het geen aanslag is. Toch raar, dat gevoel van opluchting bij een tragisch ongeluk zoals dit. De betrokkenheid is meteen minder. Het was namelijk maar een ongeluk met een simpel vliegtuigje waar tot nu toe ‘maar’ 3 doden bij zijn gevallen. De meeste van de 2500 mensen die in het gebouw werkten waren namelijk al naar huis.

En dat was het dus. Morgen staat het op de voorpagina’s en overmorgen is er een klein bericht over de zwarte doos waaruit blijkt dat het een ongeluk was. Zondag is iedereen het ongeval vergeten.

Net als het ongeluk in New York, in Queens. Heeft U daar nog wel eens iets van gehoord? Nauwelijks. Raar, dat is het.
Default | 

Which M*A*S*H Character Are You?

Apr 18
Speciaal voor Roel:
'Which M*A*S*H Character Are You?'

'ze waren aan het snelwandelen'

Apr 17
Dus ik de auto in, want mijn reserve douche was wel een eindje rijden. 20 minuten, om precies te zijn. Ik zat lekker te scheuren door het pittoreske plaatsje V., toen ik ineens een raar verschijnsel in de verte zag. Het was een soort roze vlag die over de straat bewoog. Toen het dichterbij kwam zag ik dat het mensen waren. Mensen in roze trainingspakken. Eenmaal nog dichterbij zag ik de reden van hun roze trainingspakken.

Ze waren aan het snelwandelen.

Oftewel: het was een groep mensen die als gezamelijke hobby de ‘sport’ snelwandelen hadden gekozen. En om u maar meteen uit uw droom te helpen, het waren niet alleen bejaarden die iets aan de versteviging van hun kuiten wilden doen. Zelfs dames en heren van dertig jaar en zelfs wel jonger deden mee. En ja, wat doe je in zo’n geval? Dan ga je toeteren!!

TOET TOET HONK TOET HONK, jaa, ik beukte lekker op het stuur hoor. Ik bedoel, zo iets zie je zelden en dan moet je wel eventjes groeten hoor. De snelwandelaars stopten even met hun ganzendans en keken verbaast op. Snelwandelaars kijken namelijk altijd naar de benen van andere snelwandelaars. Misschien dat er een sanctie op staat wanneer iemand zijn knieen buigt, dat je hem dan neer mag schoppen, dat weet ik verder ook niet. Ik toeterde nog maar eens en knipperde als extra effect een keer met mijn lichten.

En ja hoor, daar gingen de handjes de lucht in. Ik kon het niet goed tellen, want ik moest met 50 kilometer een rotonde halen, maar volgens mij waren het zeker 10 mensen die zwaaiden. Een hoge score bij een groepje mensen, dat zou bij standaard wandelaars wel anders zijn.

Snelwandelaars zijn een bepaald soort ras. Zij hebben expres gekozen om een sport te kiezen waar je je benen niet bij mag bewegen, maar wel vooruit moet zien te komen. De roze trainingspakken waren blijkbaar in de aanbieding bij een groothandel, want een sponsor kon ik niet vinden. Nee, het is een raar soort mensen, maar wel vriendelijk dus. Toetert U volgende keer ook even? Vinden ze leuk.

Apr 17
Hee, het vorige postje is precies om 19.00 uur gepost. Cool.

'gelukkig heb ik wat reservedouche-jes'

Apr 17
Hoera! Door de hele badkamerbouw kan ik een tijdlang niet bij ons douchen. Maar gelukkig heb ik wat reservedouche-jes en daar ga ik nu even gebruik van maken. Binnenkort weer een frisse Luuk!
Default | 

'U zult een eigen mening moeten vormen'

Apr 16
Bij nader inzien heb ik helemaal geen zin om mijn mening over de kwestie te geven. Als ik gewoon persoonlijk kijk naar de hele zaak dan vind ik het behoorlijk sneu voor Kok dat hij zijn carrière zo moet eindigen.

Overigens was het wel een gezellig mediacircus daar in Den Haag. Had er wel bij willen zijn, maar ja, ik woon in Twente en daar gebeurd niet zo heel erg veel. Gelukkig heb ik bijna een kamer, als het mee zit. Dan woon ik in de beschaafde wereld van Zwolle!

RTL Nieuws heeft de persbattle gewonnen. Zij waren beter dan NOS, sneller en hadden sowieso als eerste het nieuws over de val van het kabinet. Een journalist had gebeld met de RVD en die hadden na het gesprek het telefoontje niet goed uitgezet..

Maar goed, U zult een eigen mening moeten vormen, helaas.

'want Paars II is gevallen'

Apr 16
Heb geen tijd voor sappige stukjes, want Paars II is gevallen. Mijn mening komt later, eerst weer terug naar de televisie.

"Meisje: ‘Ben jij Luuk?’ "

Apr 15
Yes! Ik ben herkend! Hoera hiep hoi! Ik liep op het station in Zwolle, helemaal verzonken in mijn gedachten over de Italiaanse kunstgeschiedenis en de mogelijke vormen van hondendrollen, toen er ineens op mijn arm werd getikt. Meisje: ‘Ben jij Luuk?’ Ik: ‘Jah!’ (ok, het was iets minder vrolijk, want het was nog vroeg enzo). Meisje: ‘Hoi, ik ben Suus’. Whaa! Suus, die komt uit Almelo en heeft een site waar ik met mijn ogen op wordt gelinkt! En zij (hoi SuuS trouwens) studeert dus in Zwolle en moet bij de stationshal naar links en ik naar rechts dus ons gesprek duurde ongeveer 35 traptreden, maar het blijft natuurlijk leuk!

Even spammen dan maar:

BEZOEK DE WEBSITE VAN SUUS, ANDERS KRIJG JE 7 JAAR ONGELUK. STUUR DEZE FWD: MAIL DOOR NAAR 10 MENSEN EN JE MAG EEN WENS DOEN OF OP F5 DRUKKEN EN DAN GEBEURT ER WAT HEEL LEUKS, MAAR IK KAN NIET ZEGGEN WAT, WANT DAN IS DE LOL ER AF. HET WERKT ECHT!

Zoooo.

'back to your childhood enzo'

Apr 14
Mag ik een groot en vooral daverend applaus voor Luuk de Supernerd! Dank U, Dank U. U kunt natuurlijk wel nagaan wat er aan de hand is. Aan het feit dat U dit kan lezen kan je namelijk concluderen dat het me inderdaad gelukt is: ik heb de computer versleept. En dat niet alleen, nee, ik heb het helemaal alleen gedaan! Dit vanwege het feit dat mijn paps en mams een stuk minder behulpzaam waren dan ik gedacht zou hebben. Maar het is dus gelukt en zelfs zonder schade! Ik typ dit dus niet op mijn vertrouwde kamertje met lekker groot bureau, maar op de kamer van broerlief, die een erg klein bureau heeft waar mijn peecee nog maar net op past. Beetje jammer, maar het is maar voor drie weekjes.

Gisteren dus die verjaardag gehad. Ze wilde het cadeau toch hebben, maar vond het toch niet zo heel erg leuk dat ze daar zelf aan mee moest betalen. Dat kon ons verder weinig schelen, want wij waren al lang blij dat we het niet hoefden te ruilen. De Kijksjop is namelijk een ramp. Lange wachttijden en domme verkopers/verkoopster. Ze zijn wel goedkoop dus dat maakt een hoop goed.

Om half negen zaten we aan de koffie en maakten we van cake, slagroom en m&m’s leuke gezichtjes. Cool om te doen, back to your childhood enzo. Uiteraard eindigde het in een klein voedselgevecht die echter snel werd afgekapt door onze gastvrouw. Kinderachtig hoor! Nadat we ons hadden uitgeleefd konden we weer terug naar de volwassen wereld en kon de krat Grolsch worden aangebroken. De vrouwen dronken wijn of martini. Van de 7 ‘mannen’ die er aanwezig waren dronken er later 5 ook nog wijn en dus moest de krat Grolsch maar door mij en een andere jongen worden geleegd. Trots kan ik U melden dat het gelukt is. Wederom applaus!

Om 0.00 uur precies klonk er hard en vals ‘lanzalzeleven’ door de schuur waar het feest was, want toen was ze echt 18 geworden. U had er bij moeten zijn, zo mooi klonk het. Drie uurtjes later waren de laatste gasten vertrokken en ging er geslapen worden. Ik had geen zin om te Bobpen en dus bleef ik maar slapen. Vanmorgen om 11 uur wakker geworden en lekker gedoucht. Dat was een gelukje, want hier bij ons zijn ze de douche aan het verbouwen. Drie koppen koffie en een gegrild stokbroodje (tip!) later was ik wakker genoeg om naar huis te rijden. Cijfer voor dit weekend: een 8 en als ik vanavond win met poolen een 9!

We hebben haar trouwens dit gegeven:
# Tefal vlakgrill
# Commodoor wandklok

TMF-Award

Apr 13
TMF Awards online
Default | 

'En dus zitten wij hier nu zonder water'

Apr 13
Ze zijn hier druk aan het bouwen. We krijgen namelijk een nieuwe badkamer en gedeeltelijk moet mijn muur er uit. Mijn lieve muurtje wordt gewoon opgeofferd om de badkamer groter -en daarmee mijn kamer kleiner- te maken. Het is een schande.

En dus zitten wij hier nu zonder water en is het een wonder dat dit postje is geplaatst, omdat de stroom steeds wegvalt. Morgen moet ik trouwens mijn computer verplaatsen en als het niet goed is gegaan dan is geenheld volgende week een beetje stiller. Dat U het even weet.
Default | 

Nieuw en Nieuw

Apr 12
Rage en Rage.

'Ideaal, dat gratis reizen'

Apr 12
Leuke dag tot nu toe. Eerst om half negen weer school. Mijn rooster is echt rampzalig. Dus ik weer om kwart over zes m’n bedje uitgerold. Meteen maar de computer aangedaan, want ik moest nog een advertentie versturen. Zaterdag staat er namelijk een advertentie van mij in de krant waar ik helemaal desperate smeek om een kamer. Achterlijke kamernood in Zwolle, laat de nieuwe coalitie daar maar eens wat aan gaan doen!

Dus ik naar school, terend op een kopje koffie en een boterham met muisjes. De busreis verliep (alweer) zonder vertragingen. Ideaal, dat gratis reizen. Niemand hoeft meer 5 minuten van die achterlijke euromuntjes te zoeken en dus gaat de reis een stuk sneller! Ik ben voor gratis openbaar vervoer.

Engels hadden we. Ach, wat moet je er van zeggen. Luistervaardigheden en leesvaardigheden. Ik voorzie niet echt problemen ofzo. Daarna meteen weer naar Almelo, want ik had afgesproken om een cadeautje te kopen voor een vriendin van me. We wisten al wat we gingen kopen, maar daar boven op moest een mooi cadeau komen. We zagen iets heel leuks, maar deze twee cadeau’s kostten samen meer dan ons budget was. Dus wij die vriendin opgebeld en haar naar de V&D geloosd. Daar onder het genot van een kop koffie onderhandeld over het cadeau. Zonder te zeggen wat het was moest ze wel beslissen of ze 20 euro mee wilde betalen. Was nog een hele battle, maar we hebben haar zo ver gekregen. Och, hier ist heel normaal om mee te betalen aan je eigen cadeau :-).

We bleven toch nog in de V&D hangen, omdat er nog wat bekenden aan kwamen gelopen die ook wel koffie lustten. Het werd erg gezellig en ik ben er net weer. Toch twee en een half uur V&D-restaurant en 4 koppen koffie achter de kiezen! Overigens ben ik weer in gevecht met mijzelf. Ik heb nog steeds een koortslip en net toen ik dacht dat ik hem onder controle had (eergister) kwam hij weer sterk terug (gister). Gelukkig kon flink smeren met koortslipcrème een korstige en blaarige lip voorkomen. Nu is hij nog een beetje rood, maar ik denk dat hij het nu echt heeft opgegeven.

Feyenoord - Inter

Apr 11
It's Showtime!

(Nee, ik ben geen die-hard Feyenoord fan, maar het is een Nederlandse club, vandaar..)

VERLOOP:
17e minuut: 1-0 door van Hooijdonk.
34e minuut: 2-0 door Thomasson (mazzeltje voor Kalou)

blaat blaat en toen werd het nog 2-2, maar door de eerste uitslag, in Milaan, waar het 0-1 voor de Rotterdammers werd zijn we toch naar de finale. We? Ja, We.

“Weblogs? Wha! Neuh, dakennik nie hoor!”

Apr 11
Zwaar dagje vandaag, maar lekker weer was het wel. Lekker weer kan je hele bui doen omslaan. Zo ook vandaag. Ik moest vroeg uit m’n bed rollen, ik moest vroeg beginnen en ik was pas laat weer thuis. Toch heb ik de hele dag met een dikke vette glimlach op m’n gezicht rondgelopen. Kwam dus door het weer, want elk niet aan colleges besteedt uur bracht ik buiten door. En het was nog niet eens lekker warm ofzo, maar de zon scheen gezellig en met een jas aan was het best aardig toeven op een bankje voor de school.

Aangenaam zelfs.

Vandaag informatievaardigheden gehad. Ik heb daarvoor de meest zinloze boeken aangeschaft die er in de plaatselijke boeksjop te vinden zijn. Zelfs een boekje over internet en zoeken op het internet. Als ik een boek ga schrijven over zoeken op het internet dan heeft dat boek één bladzijde waarop staat: www.google.com. Maar ja, school doet moeilijk en schrijvers hebben geld nodig, dus dan maar een heel boek.
In een ander boek over internet staat zelfs een stukje over weblogs! Theo Stielstra schreef in 1999 voor de Volkskrant Internetgids 2.0 het volgende:

Welke richting weblogs omgaan valt moeilijk te voorspellen, maar het zouden de web-columns van de toekomst kunnen worden.”

Heeft hij toch maar mooi gelijk in gehad, die Theo. Overigens is die Volkskrant Internetgids niet eens zo heel zinloos hoor. Ben wel benieuwd hoe het gaat verlopen als wij dit stukje stof gaan bespreken in de les. Ik ga lekker net doen alsof ik er niks van af weet. “Weblogs? Wha! Neuh, dakennik nie hoor!”
Default | 

Plastic bier

Apr 10
"Grolsch introduceert bij wijze van proef bier in een plastic fles. Dat gebeurt medio juni, tijdens het slotweekeinde van Festival Mundial in Tilburg."

My god, bier uit een plastic flesje. Het moet toch niet veel gekker worden. Das net zo goor als wijn uit een kartonnen verpakking. Misschien erg handig voor festivals, feestjes of andere samenscholingen, maar hiermee wordt de unieke smaak en de kwaliteit van bier toch wel benadeeld. En het wordt zo echt een zuipdrank, wat het misschien al was, maar nu nog meer (wha?).

Damn, ik klink als een echte bierkenner, maar dat ben ik natuurlijk niet. Onze jarige job wel, dus Ton: wat vind je er van, dat plasticbierflesjes plan?

Langzallieleven

Apr 10
Hoi Ton,

Ik hoorde een hele tijd geleden een verjaardagsliedje. Ik schrijf het refrein voor je op:

Ja, ja ,ja jarig
Zet de kadootjes daar maar klaar
want er is er hier weer eentje jarig
Jarig, zet de kadootjes daar maar klaar
jarig ben je een keer in het jaar
Ja, ja, ja jarig, zet de kadootjes daar maar klaar
want er is er hier weer eentje jarig
Jarig, zet de kadootjes daar maar klaar
jarig ben je een keer in het jaar


Ton, jongen, van harte gefeliciteerd met je verjaardag en onthoud: het leven begint bij 38! Ik heb nog lang zitten denken welk nummer ik je moest geven, wat ik online moest zetten. Jij deed dat namelijk ook bij mij, vandaar. En dan bedoel ik een leuk liedje, iets dieps, iets met een betekening. Maar ik doe het toch maar niet, dan is het minder uniek. Ik kon trouwens toch niks bedenken, dus dat kwam mooi uit ;-).
Heb je trouwens gezien dat het liedje dat je me gaf, Stranglers met No More Heroes, wordt gebruikt in een reclame van Wanadoo?

Een hele fijne dag gewenst. Ik kan helaas niet komen, maar met twee fusten bier wordt het vast wel gezellig.

Met vriendelijke groeten,
Luuk

Fucking Nieuwe Schoenen!

Apr 08
Ha, ik heb nieuwe schoenen!

nieuwe schoenen!

(vergeet trouwens niet de andere twee berichten die vandaag zijn getypt. Het zou zonde als deze door mijn nieuwe schoenen werden vergeten, toch?)

Man krijgt 5 maand voor ontucht

Apr 08
Dat het Nederlandse rechtssysteem vrij mild is, is bekend. Maar dat betekent niet dat we meteen moeten doorslaan.
Een man die pianist bij een kinderkoor was is ooit veroordeeld voor ontucht met meisjes. Nu is hij voor de tweede keer veroordeeld. Straf: 5 maand cel en TBS. Nu vraag ik mij enkele dingen af:

1. Waarom is deze man nog pianist bij een kinderkoor, als hij al eens veroordeeld was voor ontucht?

2. Waarom krijgt deze man maar 5 maanden cel? Waarom niet de geëiste 2 jaar?

De straf op kinderen voor het leven traumatiseren is dus 5 maanden cel. Ik word er een beetje misselijk van.

I-mode Luuk

Apr 08
Deze site is met de nieuwe manier van surfen, op de I-Mode, niet echt goed leesbaar. Kijk zelf maar (via Tonie). Of ik daar iets aan ga doen? Neuh, natuurlijk niet, ik kijk wel uit. Ik ga geen werk verrichten voor een hopeloos project.

Hopeloos? Ja, want er zijn veel te weinig mensen die zo'n ding willen hebben. Nederlanders zijn namelijk verwend. Altijd is er wel een computer in de buurt, dus waarom op een veel te klein schermpje gaan surfen als het ook op een riant 17" beeldscherm kan? Ten tweede zijn de Nederlandse sites, maar bijvoorbeeld ook de Engelse en Amerikaanse sites veel te groot om op te I-Moden. In China, bijvoorbeeld, is het mogelijk om met één enkel teken een compleet woord te zeggen. In Nederland hebben we al snel 4 zinnen nodig.

Jaa, maar dan worden er toch speciale sites gemaakt voor I-Moden, zegt U nu. Tuurlijk, ongetwijfeld, maar niet elke site die er nu is met nuttige informatie wordt ook daadwerkelijk omgezet. Misschien alleen de sites met puur informatie, en wie gebruikt internet nu om informatie te krijgen, niemand toch!?

Nee, internet is plezier, entertainment en ontspanning. Spelletjes spelen, MP3's downladen of gewoon een filmpje bekijken. Dat is de toekomst, met snelle verbindingen en veel breedbandruimte. Geen zielige, trage kleine schermpjes met enkel informatie.

Mijn horoscoop

Apr 07
Steenbok - Jouw horoscoop voor vandaag:

"Je bent vandaag lichtgeraakt en prikkelbaar. Je opmerkingen laten sporen na. Teveel artificieel bruinen is niet gezond. Een frisse blos op je wangen volstaat. Je hebt de neiging iedereen eens goed de les te lezen."

Ach wat een irriterende onzin, wat een lariekoek. Echt, verdomme, hier kan ik toch wel zo kwaad om worden!! En ik geloof VERDOMME niet eens in deze horoscopen! Gdvrdegdvr, LAAT ME MET RUST!!

;-)

Het internet uit

Apr 05
Getver, ik heb het internet uit gelezen. Jullie hebben maar mazzel. Jullie kunnen namelijk elke dag een stukje op deze site lezen, terwijl ik het zonder verassende verhalen op geenheld.nl moet doen. Ik schrijf ze namelijk zelf en dan is de verassing een stuk minder, kan ik U melden.

Bléh, ik ga iets anders doen. Het internet is maar saai.

Luuk de voyeur

Apr 05
Whaa, sinds gister ben ik helemaal verslaafd naar het kijken van deze webcam. Gevonden via Website4All. Ben ik nu een voyeur? Een gluurder? Een viezerik? Of gewoon iemand die het wel geinig vindt om naar mensen te kijken die iets aan het doen zijn. Eten, werken, roken; in feite is het niets anders dan wanneer je op een terrasje zit natuurlijk.

Verslaafd is trouwens een groot woord. Na een minuutje heb je het wel weer gezien. Maar ik kijk toch altijd eventjes. En dan maar hopen dat er wat spannends gebeurt.

Feyenoord bijna in de finale

Apr 05
Pot voetbal die door Peter en mij als Statler en Waldorf werd bekritiseerd - zoals het hoort - is voor Feyenoord goed uitgepakt. Een Italiaan (Pavarotti ofzo) maakte namelijk een eigen doelpunt en daardoor wonnen de Rotterdammers van Inter Milaan. 0-1 dus en goede kansen op een plek in de finale!

Milaan heeft zowiezo (z!) een troosteloze avond achter de rug, want de plaatselijke AC (Milan) verloor van Borrusia Dortmunt met 4 tegen 0. Stakkers.
Default | 

Mijn pols doet auw!

Apr 04
Door het werken in de fabriek van vandaag en gisteren is mijn pols volgens mij een beetje overbelast. Hij doet in ieder geval erg zeer en als ik iets wil vastpakken (knijpen) dan doet het nog meer zeer! Geen goed moment dus om een lang verhaal te gaan typen. Een milkshake halen lijkt me een beter plan.

The isley brothers :-((

Apr 03
Vanmorgen om KWART OVER ZES wakker geworden. En dat in mijn vakantie, for heavens sake. Maar goed, ik moest dus werken. Vroeg, want zo hoort dat bij stoere mannen. Ik deed expres tijdens het wassen, aankleden en eten de radio niet aan, omdat ik niet de hele tijd tijdens het werken met een bepaald soort liedje in mijn hoofd wil zitten. En daarnaast gaat om 8 uur altijd de radio aan op Sky Radio en die starten meestal wel met een lekker liedje.

Dus ik me helemaal muziekloos voorbereidt op het werk en in de vroege ochtend naar de fabriek gefietst. Wonderlijk hoeveel vogels er dan al fluiten. Eenmaal in de fabriek werd ik resoluut achter een machine gezet en vanaf die positie kon ik mooi de zon door de ramen heen zien op komen. Het schijnt dat, dat vroeger onmogelijk was. Toen waren er namelijk erg weinig ramen in de fabriekshal en het enige licht dat er aanwezig was, was kunstlicht. Nu dus niet meer en terwijl de zon op kwam verheugde ik mij op het eerste liedje. Muziek tijdens het werk is namelijk een vreugdevol feit. De tijd gaat zoveel sneller als je lekker mee kan neuriën met top 40 bandjes.

Deng. 8 uur! Ik zag het op de klok. Any time nou, dacht ik nog. Nog heel eventjes en de pret kan beginnen. Music, Come To Me!!

Noordzee FM. Noordzee FM startten ze mee. Ze zijn in de tijd dat ik afwezig was gewijzigd van radiostation. En dan niet een goed popliedjesachtig radiostation, maar een zeurstation voor oude mensen: Noordzee FM. En waar start Noordzee FM op de vroege ochtend mee? Niet met een lekker meedreun nummer! Nee, ik heb helemaal voor niets mijn ochtendritueel muziekloos gehouden. The isley brothers met contagious was hun eerste plaat! Wat een ongelofelijke ragplaat is dat zeg. Een dikke onvoldoende voor de heren die dit gemaakt hebben. Niet om aan te horen, gewoon.

De hele ochtend dus verprutst door dat irriterende riedeltje van die dikke gasten. Bléh, morgen weer gewoon muziek tijdens aankleden. Het eerste nummer dat ik hoor op een dag moet een goede zijn!

Merel de zwevende kiezer

Apr 02
"Merel Roze (26) is projectleider in het jongerentheater en woont in Amsterdam. Zij mist daadkracht bij de PvdA, duidelijkheid bij GroenLinks en volledigheid bij de SP. En dus wordt het uit noodzaak elimineren."

Mijn heerlijk middagje

Apr 02
Heerlijk dagje vandaag. Vanmorgen mijn identiteitskaart aangevraagd. Die maakmeuk duurt nu gewoon een week voordat je hem ook daadwerkelijk hebt. Maar dan heb je natuurlijk wel een schitterend in bankpasvorm gegoten identiteitsbewijs. Wat wil een mens nog meer. Jammer alleen dat de foto die ik heb afgegeven een beetje geel was, waardoor het net lijkt alsof ik net van een vakantie in China weer kom.

In de middag naar Almelo gefietst, waar we zouden gaan lunchen. Eerst nog even bij de middelbare school van Almelo, Het Noordik, gestaan, omdat we daar een lunchgenoot zouden ophalen. Ik ben echt een beetje allergisch geworden voor middelbare scholen. Met al die stomme scooters en veel te modieuze kinderen allemaal. Niet helemaal mijn ding, zeg maar.

Later dus lekker geluncht, geshopt naar schoenen die we niet gevonden hebben en later nog even op het terrasje gezeten waar we =SuuS= niet tegenkwamen. Volgende keer beter. Overigens hebben ze een belabberde bediening bij een bepaald soort terras in Almelo. We zaten er al 10 minuten toen we maar besloten om naar een ander terras te gaan, omdat we nog steeds geen drinken hadden. Bespottelijk. En dat terwijl we op dat andere terras meteen werden geholpen. Das nou typisch Almelo: altijd raar doen.

En dan morgen weer werken. Ik werk elke hogeschoolvakantie. Klinkt raar en eigenlijk is dat ook wel een beetje zo, maar je moet toch wat. Geld is een belangrijke factor als je lekker op terrasjes wil zitten.

Nils is back!

Apr 01
Honk honk, Nils is ook weer terug. This nog niks hoor, alleen een leeg layoutje en wat info over Nils zelf, maar hij is in ieder geval weer online. Ik ga weer naar buiten.

Ow; overigens zegt het KNMI het volgende over morgen:

"Morgen wordt het opnieuw een vrij zonnige en mooie lentedag. De temperatuur komt nog wat hoger uit dan vandaag, want in het zuiden van het land zou het wel eens 20 graden kunnen worden!"

Ik ben morgen vrij.. :-)

Locatieuitzending II

Apr 01
Heb weer een locatie-uitzending. This trouwens 1 april, dus even lachen: Haha hahahah ahaha hahahahahah aahaha ha hahaha! Dus.